De Volvo 244 DL op de Eindhovense Hagenkampweg-zuid, halverwege de poetsbeurt.
Volledig scherm
De Volvo 244 DL op de Eindhovense Hagenkampweg-zuid, halverwege de poetsbeurt. © Alain Pondman

Verlaten en ernstig vervuilde Volvo krijgt flinke poetsbuurt, maar de duiven poepen door

De 40 jaar oude Volvo op de Hagenkampweg-zuid in Eindhoven ziet er weer toonbaar uit. Maar zolang de eigenaar hem niet komt ophalen, is er niets veranderd.

In deel twee van wat misschien een langdurig verhaal gaat worden over de gele Volvo 244 DL uit 1978 kwam zaterdag een bijzondere wending. Op de Eindhovense Hagenkampweg-zuid parkeerden twee oude maar schone en goed onderhouden Volvo's. Er stapten vier mannen uit, gewapend met emmers, sponsen en een biologisch en afbreekbaar sopje. Ze liepen resoluut naar de auto die al een jaar in de straat geparkeerd staat onder een boom en daar de sporen inmiddels van draagt.

Een van de mannen is Alain Pondman van Volvo Lotte in Ophemert, een autobedrijfje gespecialiseerd in Volvo oldtimers. Toen hij las over de onrust die er in de Eindhovense straat was ontstaan door de vieze en verwaarloosde auto, besloot hij met drie jongens naar Eindhoven af te reizen. ,,De auto blijkt in verbazingwekkend goede staat te verkeren", vertelt Pondman telefonisch. Er staat slechts 149.000 kilometer op de teller. Dat betekent in Volvo-begrippen dat hij net ingelopen is. Er zijn Volvo's die een miljoen kilometers rijden."

Buurtbewoonster positief verrast

De met mos begroeide Volvo voor de deur van Ineke Paijens (foto  11 februari).
Volledig scherm
De met mos begroeide Volvo voor de deur van Ineke Paijens (foto 11 februari). © DCI Media

De actie van de mannen leverde een paar leuke reacties uit de straat op, laat Pondman weten. Ook Ineke Paijens (zie foto), die de auto zowat voor haar deur heeft staan en die vorige week deze krant had benaderd om haar verhaal over de auto te kunnen doen, was ,,positief verrast" toen ze thuiskwam en de schone auto zag staan. ,,Zelf had ik op Facebook al de suggestie gelezen dat ik er met een emmer sop tegenaan zou moeten gaan, maar dat ging me toch te ver. Dus dit moeten echte Volvo-fanaten zijn geweest.”

Toch was haar blijdschap slechts van korte duur. ,,Het probleem is met de poetsbeurt natuurlijk nog niet opgelost. De duiven zitten nog steeds in de boom en die poepen gewoon door. We hopen dat de eigenaar alsnog komt opdagen. Want er is nu zoveel publiciteit over geweest, in het ED en het AD, bij Omroep Brabant en RTL 4, iemand uit de omgeving van de eigenaar moet er nu toch van weten en hem kunnen tippen? Gelukkig hebben die Volvo-mannen de kofferbak weer goed kunnen afsluiten, want daar ligt allerlei gereedschap en olie in."

Bijzonder gaaf exemplaar

Ook Pondman zou in contact willen komen met de bezitter van de gele oldtimer. ,,Ik heb de RDW benaderd met het verzoek de eigenaar te informeren dat ik hem graag wil spreken. En ja, ik zou inderdaad wel een bod op de auto willen uitbrengen. Het is toch jammer als de auto onder een boom staat weg te kwijnen. Want nu is het nog een bijzonder gaaf exemplaar."

Wordt vervolgd.

Foto 11 februari.
Volledig scherm
Foto 11 februari. © DCI Media