De gefacelifte Dacia Duster
Volledig scherm
De gefacelifte Dacia Duster © Dacia

Vernieuwde Duster rijdt hetzelfde maar heeft meer te bieden

Ooit was Dacia het lachertje van de automobielindustrie, samen met Lada. Nu triomfeert het budgetmerk van Renault door niet alleen de bestverkochte auto van Europa te leveren, maar ook nog eens bovenaan te eindigen als het gaat om betrouwbaarheid. De vernieuwde Duster moet helpen het succes van Dacia verder uit te bouwen.

 1. ‘Achter het stuur e-mails of een boek kunnen lezen, daar zijn we echt niet ver meer vandaan’
  interview

  ‘Achter het stuur e-mails of een boek kunnen lezen, daar zijn we echt niet ver meer vandaan’

  Het gaat goed met BMW. In het eerste halfjaar versloeg het merk zijn aartsrivaal Mercedes-Benz in de wereldwijde markt voor premium auto’s. Onze autoredactie sprak met de Nederlander Pieter Nota, lid van de raad van bestuur van BMW AG, over zijn plannen voor de toekomst, zoals de zelfrijdende auto: ,,Achter het stuur e-mails of een boek kunnen lezen, daar zijn we echt niet ver meer vandaan.‘’
 2. Artsen zeggen: zet een fietshelm op! Maar in landen om ons heen is het veel meer ingeburgerd
  PREMIUM
  poll

  Artsen zeggen: zet een fietshelm op! Maar in landen om ons heen is het veel meer ingebur­gerd

  Geen fietser die erover peinst een helm op te zetten. Toch zou dat wel verstandig zijn, zeggen artsen die een bewustwordingscampagne voeren. Een fietshelm reduceert niet alleen het aantal dodelijke ongevallen, maar ook de kans op onherstelbaar hersenletsel. ,,Vooral kinderen en oudere e-bikers lopen groot risico", zegt chirurg William Kramer van de denktank Artsen voor Veilig Fietsen.