Volkswagen schrapt na 50 jaar zijn bestverkochte product
Volkswagen heeft de afgelopen jaren meer VW-curryworsten verkocht dan auto's. Zo'n zeven miljoen gaan er jaarlijks over de toonbank. Maar daar gaat een einde aan komen, want na de zomervakantie wordt al het vlees uit de fabriekskantine verbannen.
De VW-curryworst is voor veel medewerkers van de autofabriek een dagelijkse snack tijdens de pauze. De worst heeft zelfs een eigen onderdeelnummer. Volgens een interne mededeling moet het bedrijfsrestaurant van de fabriek in Wolfsburg na de vakantie compleet vleesvrij zijn. Dat betekent dat ongeveer 150 recepten het dan zonder vlees moeten doen. Slechts af en toe zal er vis worden aangeboden, zo meldt het Duitse Automobilwoche.
Veel medewerkers wilden vegetarische en veganistische alternatieven, zo blijkt uit de informatiebrief. De herschikking dient ook het thema duurzaamheid, want minder vleesconsumptie helpt ook het milieu. Op de VW-locatie in Hannover is de worst al verbannen. Gelukkig kunnen de worstenfans nog wel aan de overkant van de weg terecht als ze toch een curryworst willen, maar in de officiële kantines is vlees dus taboe en dus zal de productie van de VW-worst naar verwachting decimeren.
Volgens de meest recente cijfers kwamen er jaarlijks ongeveer zeven miljoen curryworsten uit de Volkswagen-slagerij, plus meer dan 550 ton ketchup, aldus een woordvoerder. Het is te hopen dat er geen opstand uitbreekt, want toen VW drie jaar geleden onaangekondigd de smaak van de in 1973 geïntroduceerde curryworst veranderde, waren de medewerkers ook niet blij.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van auto’s en mobiliteit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voor de nieuwe, elektrische Explorer winkelde Ford bij Volkswagen
Begin volgend jaar verschijnt een nieuwe elektrische SUV van Ford in de Nederlandse showrooms. De ruime gezinsauto is iets korter dan de Focus Wagon en deelt zijn naam met een benzineverslindende mega-SUV uit Amerika: de Explorer. Opmerkelijk genoeg gebruikt Ford in deze auto ook heel veel onderdelen van de Skoda Enyaq iV, Audi Q4 e-tron en Volkswagen ID.4. -
AUTOTEST
Komt de Opel Mokka Electric wel ver genoeg?
De Mokka, een populaire, compacte SUV van Opel, is tegenwoordig ook met elektrische aandrijving te bestellen. Maar is die echt aantrekkelijker dan de benzineversies? Onze onafhankelijke autoredactie zocht het uit. -
Met video
Code geel in hele land door gladheid, Rijkswaterstaat waarschuwt verkeer
Het KNMI heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor het hele land code geel afgekondigd vanwege kans op gladheid. In het zuiden kan het plaatselijk glad zijn door sneeuwresten, in het midden en noorden door bevriezing van natte weggedeelten. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk.
-
Eerst dieselgate, nu 'curryworstgate' bij VW
De curryworst, het best verkochte product uit de Volkswagen-fabriek, is van smaak veranderd en dat vindt niet iedereen even leuk. -
-
-
Volkswagen verkocht vorig jaar opnieuw meer worsten dan auto’s
Opnieuw was de curryworst vorig jaar het bestverkochte artikel van de Volkswagen-groep. Met maar liefst 6,8 miljoen exemplaren werden er in 2019 meer worsten verkocht dan auto’s. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.