CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep: ,,Buiten China verkopen we praktisch geen auto meer.''
Volledig scherm
CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep: ,,Buiten China verkopen we praktisch geen auto meer.'' © EPA

Volkswagen verliest 2 miljard euro per week door coronacrisis

De coronacrisis kost Volkswagen, de grootste autofabrikant ter wereld, twee miljard euro per week. Dat verklaarde topman Herbert Diess in een interview met de Duitse omroep ZDF. ,,Buiten China verkopen we praktisch geen auto meer‘’, aldus Diess.

Op den duur kan dat tot ontslagen leiden, waarschuwde Diess. Alleen al in Duitsland heeft Volkswagen 80.000 werknemers.  ,,We zijn vanuit een sterke positie in deze crisis beland. Maar onze verkopen staan wereldwijd stil. We hebben geen enkele omzet meer, behalve in China.‘’ Intussen zegt Diess zich op kostenbesparingen te richten. ,,We reduceren onze uitgaven. We stellen projecten uit, die niet noodzakelijk zijn voor succes.‘’

De fabrieken staan tot 9 april stil. Deze tijd gebruikt Diess voor aanpassingen in de fabriekshallen, om besmettingen tussen werknemers in de toekomst te voorkomen. Er worden extra hygiënemaatregelen genomen en de afstand tussen medewerkers aan de productielijn wordt vergroot. ,,Ik ben blij dat we nu minstens drie weken de tijd hebben om dit alles te organiseren‘’, aldus Diess.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”