Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Volvo's waarschuwen elkaar voor gladde wegen en andere gevaren

Auto's van de Zweedse fabrikant Volvo gaan elkaar vanaf volgend jaar waarschuwen voor gladde wegen en andere gevaren. Dat maakte Volvo Cars vanochtend bekend. Sommige modellen van Mercedes-Benz hebben al langer een soortgelijk systeem.

Het systeem waarschuwt niet alleen voor gladheid, maar ook voor stilstaande auto's met pech of na een ongeval. Staat een Volvo ergens verderop stil met de alarmverlichting aan, dan zullen andere Volvo's ook hiervoor gewaarschuwd worden. 

Het is natuurlijk nog wel een tekortkoming dat alleen auto's van hetzelfde merk elkaar kunnen waarschuwen. Samen met de Europese Unie werken de autofabrikanten echter aan een universeel communicatiesysteem voor de zogenoemde Car-to-car technologie. 

  1. Zorgen over onveilige scootmobielen: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Zorgen over onveilige scootmobie­len: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Scootmobielen zijn steeds vaker betrokken bij ernstige of dodelijke verkeersongevallen. Organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland trekken opnieuw aan de bel en roepen op tot strengere regels die de veiligheid moeten verbeteren. ,,Wij bieden wel cursussen aan, maar dat is niet genoeg. De overheid moet ingrijpen en de rest moet beter opletten. In het verkeer moet je ouderen op een scootmobiel net zo behandelen als een klein kind op een fiets.”