De 356 was het eerste model van Porsche
Volledig scherm
De 356 was het eerste model van Porsche © Emory hotrods

Voor deze omgebouwde oude Porsche wordt nu al meer dan 220.000 dollar geboden

Een behoorlijk aangepaste Porsche 356 met een andere motor en interieur wordt geveild in de Verenigde Staten. Er wordt nu al meer dan 220.000 dollar voor geboden op de bekende veilingsite ‘Bring a Trailer’.

Een Porsche 356 is een geliefde klassieker, die het meeste opbrengt wanneer deze in originele staat verkeert. Tenzij het een 'hotrod’ van de firma Emory betreft - een van de meest geliefde bouwers van ‘outlaw’ auto's. Het Amerikaanse bedrijf bouwt al enkele decennia oude Porsches om, zodat ze rijden zoals je wil dat ze rijden. Andere bekende fabrikanten van aangepaste Porsches zijn Magnus Walker, RUF, Rauh Welt Begriff en Singer.

Porsche 356 hotrod
Volledig scherm
Porsche 356 hotrod © Bring a Trailer

Als je iets hebt met dit soort klassieke Porsches en minstens een kwart miljoen dollar hebt liggen, kun je bieden op deze gemodificeerde Porsche 356A Emory Outlaw uit 1959. Het gaat hierbij om een zogeheten ‘outlaw’ oftewel een stoer ogende en snel rijdende aangepaste variant. Deze nu te kopen auto is een ster in de Outlaw-wereld, met verschillende tv- en autoshow-optredens, waaronder de tv-show van Jay Leno en de beroemde Luftgekühlt-bijeenkomst in Zuid-Californië. 

Porsche 356 A Rod Emory
Volledig scherm
Porsche 356 A Rod Emory © Bring a Trailer

Onder de motorkap bevindt zich een 2,4 liter metende viercilinder boxermotor met dry sump carter, die 205 pk sterk is. De achterwielen worden aangedreven door een handgeschakelde vijfversnellingsbak en de soundtrack van de auto wordt verzorgd door een roestvrijstalen uitlaat van M&K. Het interieur is nieuwer dan nieuw, met ivoorwitte accenten en een opgewaardeerde stereo-installatie met nieuwe gadgets zoals een bluetooth-aansluiting voor een mobiele telefoon. De 356 is in 2012 onder handen genomen door Emory en er is sindsdien 10.800 kilometer mee gereden. 

De biedingen staan nu al op $ 225.000 met nog 12 dagen tot sluiting. We zijn benieuwd waar dit eindigt.

  1. Slimme stuurwielen en stoelen: hoe de vernieuwde  Mercedes E-klasse steeds bijdehanter wordt

    Slimme stuurwie­len en stoelen: hoe de vernieuwde Mercedes E-klasse steeds bijdehan­ter wordt

    Terwijl BMW de vernieuwde 5-Serie en 6-Serie in het zonnetje zet, onthult concurrent Mercedes-Benz aangepaste versies van de E-klasse. De cabriolet en de coupé, volgens het merk ‘meest emotionele’ versies van het grote luxemodel, zijn opgefrist en voorzien van allerlei slimme voorzieningen. Kleine tegenvaller: je kunt deze zomer nog niet van het nieuws genieten, want de nieuwelingen komen pas in het najaar naar Nederland.