Volledig scherm
Ferrari's staan tien jaar in een veld weg te roesten © Silodrome.com

Waarom deze 13 Ferrari's in een veld staan weg te roesten

Dertien Ferrari’s, tien jaar lang geparkeerd in een veld, overgeleverd aan de elementen: een reeks ongelukkige gebeurtenissen heeft geleid tot een triest beeld dat we gelukkig maar heel zelden zien in de autowereld.

De reden dat de Ferrari's in het onkruid staan, is zowel tragisch als irritant. Ze behoorden toe aan een welgestelde advocaat die begon met het verzamelen van Corvettes, voordat hij geïnteresseerd raakte in Europese exoten. Vervolgens kocht hij een paar Porsches, een Lotus en een Lamborghini, zo meldt website Silodrome.

Toen de man - wiens naam en woonplaats niet bekend zijn gemaakt om de privacy van de familie te beschermen - Ferrari's begon te verzamelen, was hij meteen verliefd. Hij verwierf uiteindelijk  exemplaren van Maranello’s beste producten, waaronder een Testarossa, een 308 Quattrovalvole, een 400i, minstens twee 328's, minstens drie 348's, en een klein aantal Mondials.

Helaas kreeg hij in 2011 de diagnose van een ernstige ziekte.  Maar voordat hij met de behandeling begon, betaalde hij om de auto’s te stallen bij een vriend in een veilige opslagplaats. Helaas verslechterde zijn toestand en miste hij een paar betalingen, met als gevolg dat de auto’s uit de opslag werden gehaald en in het gras gedeponeerd. 

Nadat de betalingen waren hervat en de achterstallige betaling was afgehandeld, bleven de auto's echter staan in het veld. Inmiddels zijn we tien jaar verder. De juridische procedure is voltooid en de nabestaanden van de advocaat konden hun auto's claimen. Helaas bleken er twee verdwenen en van een derde auto waren de papieren verdwenen.

Uiteindelijk werd een deal gesloten om de resterende auto’s te verkopen aan Paul Cox, een Ferrari-dealer in Houston, Texas, die de tijd kon nemen om de juiste eigenaren voor alle exemplaren te vinden. Inmiddels hebben ze bijna allemaal een nieuwe bezitter en naar verluidt worden ze allemaal gerestaureerd. 

Volledig scherm
Ferrari © Silodrome.com
Volledig scherm
Ferrari © Silodrome.com
Volledig scherm
Ferrari © Silodrome.com
Volledig scherm
Ferrari © Ferrari
  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
    video

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.