Volledig scherm
© RV

Waarom heeft mijn Renault Captur geen TPMS?

Vraag & AntwoordIk las laatst dat een systeem voor bandenspanningscontrole, oftewel TPMS, in nieuwe auto’s verplicht is. Maar ik heb eerder dit jaar een Renault Captur gekocht van augustus 2018 en daar zit zo’n systeem niet in. Hoe kan dat? —Ger van Heest

De verplichting geldt sinds 2014 voor modellen die vanaf dat moment compleet nieuw op de markt zijn gekomen. De huidige generatie van de Renault Captur kwam echter een jaar eerder op de markt en is destijds dus de dans ontsprongen. Overigens verschijnt er nog dit jaar een compleet nieuwe generatie van de Captur en die zal uiteraard wél standaard TMPS aan boord hebben.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’

    ,,Mijn verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten van een klapband slechts ten dele als die band ouder is dan zes jaar. Hierbij wordt de productiedatum gehanteerd. Dit is toch onredelijk, milieuonvriendelijk en slecht voor mijn portemonnee? Als meer dan zes jaar oude banden wel door de apk komen, mag ik aannemen dat daarbij gekeken is naar haarscheurtjes en de algehele conditie‘’, vraagt lezerJos de Graaf zich af.