Volledig scherm
© RV

Waarom is DS niet bij Citroën-dealer aan te schaffen?

Vraag & AntwoordWij hebben onlangs een DS 3 Crossback aangeschaft. Tot nu toe kochten wij onze Citroëns en ook een DS 4 bij de dealer in Gorinchem. Maar door de nieuwe marketingformule van DS kan dat niet meer bij deze Citroën-dealer en worden wij gedwongen onze aankoop in Breda, Utrecht of Amersfoort te doen. Wat vindt u daarvan? -Anneke en Han Wulffraat

Moederbedrijf PSA wil DS nadrukkelijk als zelfstandig merk in de markt zetten. Waren de DS-modellen enkele jaren geleden nog gewoon Citroëns in een chiquer jasje, sinds de DS 7 wordt geprobeerd de auto’s origineler te maken. Om het onderscheid te benadrukken is de verkoop tot een klein aantal DS-dealers beperkt en daar is de klant de dupe van. Ik vind dat automerken met dit soort marketingformules soms echt de belangen van de klant uit het oog verliezen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.