Yvonne en haar droomauto.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne en haar droomauto. © Victor van Breukelen

Yvonne droomde van een cabrio en nu is-ie er: ‘Lekker rondrijden in de zomer met je haren in de wind’

MIJN BLIK EN IKYvonne Luijcx is raadslid, werkt na de gerechtigde pensioenleeftijd nog ‘gewoon’ als kapster en is blij met haar man, maar toch ontbrak er iets: een Peugeot 308 cabrio. ,,Ik zag ‘m jarenlang heen en weer rijden door mijn straat, maar dacht: ik krijg het nooit voor elkaar dat ik daar zelf in kan rijden. Toch wel.’’

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Dit zijn de beste fietsen om naar werk en weer naar huis te fietsen
  Fietstest 2023

  Dit zijn de beste fietsen om naar werk en weer naar huis te fietsen

  Steeds vaker nemen we voor de rit naar en van het werk de (e-)fiets, blijkt uit de statistieken. De overheid stimuleert dat ook en werkgevers doen mee. Belangrijk is bij dit soort fietsen dat ze intensief gebruik goed kunnen hebben en niet te vaak naar de dealer hoeven voor onderhoud. Ze zijn vaak sportief, voor de snelle tocht met veel bochten, en de behoefte om vlot aan te komen. Langere afstanden kan ook, maar dan wordt de sportieve zit - voorovergebogen - voor veel gebruikers wat lastiger.