Zo klinkt de meest extreme uitvoering van de duurste Ferrari ooit

VIDEOWeinig auto's vertellen de wereld dat je heel veel geld hebt op een betere manier dan de Ferrari FXX K Evo. De hypercar is de hardcore variant van de toch al waanzinnige FXX K.

De FXX K Evo is de circuitversie van de meer dan dan een miljoen euro kostende LaFerrari. Om de kans te krijgen een FXX K Evo aan te schaffen, moet je helemaal bovenaan de VIP-lijst van de autofabrikant staan ​​en de trotse eigenaar zijn van een verbluffende Ferrari-collectie.

Als je daaraan voldoet en nog geld over hebt, kun je een FXX K Evo kopen. Klein voorbehoud: je mag 'm niet mee naar huis nemen. Je kunt ervan genieten op het circuit - en alleen daar, want op op straat rijden kan evenmin omdat de FXX niet is toegelaten tot de openbare weg. De auto's blijven dus bij Ferrari. Voordeel is wel dat ze 'm netjes voor je klaarzetten als je komt en 'm voor je wassen wanneer ze de FXX weer wegzetten.

Volledig scherm
© Youtube

Een dergelijke Ferrari in actie zien is dus iets wat niet vaak gebeurt. Maar toen onlangs de Grand Prix van Italië op Monza werd gepromoot in Milaan, reed aldaar een groot aantal racewagens door de straten en de FXX K Evo vormde een van de hoogtepunten. De auto is voorzien van een V12-motor zonder turbo's en is 860 pk sterk bij 9.200 toeren. Het koppel bedraagt 750 Nm vanaf 6.500 toeren. De verbrandingsmotor werkt samen met een elektromotor die 190 pk extra vermogen levert, wat resulteert in een gecombineerd vermogen van 1.050 pk en meer dan 900 Nm trekkracht. 

Dit betekent dat de FXX K Evo ongeveer hetzelfde vermogen levert als de huidige Formule 1-auto van Ferrari. Uiteraard is de FXX zwaarder, maar de V12 van de op de LaFerrari-gebaseerde circuitracer klinkt wel veel beter.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/