De werkzaamheden op de Haringvlietbrug gaan van start. Een nieuwe maximumsnelheid wordt ingevoerd. Daarnaast zijn de rijstroken van de Haringvlietbrug in beide richtingen versmald.
Volledig scherm
PREMIUM
De werkzaamheden op de Haringvlietbrug gaan van start. Een nieuwe maximumsnelheid wordt ingevoerd. Daarnaast zijn de rijstroken van de Haringvlietbrug in beide richtingen versmald. © Jeffrey Groeneweg

Zweten op de Haringvlietbrug met extra smalle rijstroken: ‘Flink smaller dan je gewend bent’

Voor een automobilist met claustrofobie wordt het de komende twee jaar zweten worden op de Haringvlietbrug. Rijkswaterstaat heeft met barriers en belijning de rijstroken versmald tot 2,85 en 1,95 meter. Afgelopen weekeinde maakten tientallen wegwerkers ‘de Brug der Zorgen’ gereed voor een periode tot 2023 waarin 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is.  

  1. Renovatie Haringvlietbrug vordert gestaag: ‘Sneller dan dit is menselijkerwijs niet mogelijk’
    PREMIUM

    Renovatie Haring­vliet­brug vordert gestaag: ‘Sneller dan dit is menselij­ker­wijs niet mogelijk’

    Of het een beetje wil vlotten met de renovatie van de Haringvlietbrug? Bij Hollandia Infra in Krimpen aan den IJssel, waar al maanden met man en macht wordt gewerkt aan de nieuwe klep van de brug, vinden ze van wel. In een enorme hal worden momenteel de laatste laswerkzaamheden uitgevoerd aan het 57 meter lange gevaarte, een belangrijke verkeersader tussen Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.