Annie Kerkemeijer (92) logeerde als kind vaak bij Jans, Hein en Anna Kerkemeijer, haar ooms en tante die destijds het café runden.
Volledig scherm
PREMIUM
Annie Kerkemeijer (92) logeerde als kind vaak bij Jans, Hein en Anna Kerkemeijer, haar ooms en tante die destijds het café runden. © Emiel Muijderman

Ondernemers in Rekken redden laatste horeca in het dorp: Kerkemeijer was meer dan een café, ook voor brood en de kapper moest je daar zijn

REKKEN - Geen café meer in het dorp, ze moesten er in Rekken niet aan denken. Dus toen de huidige eigenaresse aangaf dat ze er in de nabije toekomst mee wil stoppen, werden de plannen gesmeed. Uiteindelijk sloegen tien ondernemers de handen ineen en dat resulteerde in de Stichting Behoud Café Kerkemeijer.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?