1. Vluchteling uit Bahrein sleept Nederland voor Europese rechter

  Vluchte­ling uit Bahrein sleept Nederland voor Europese rechter

  Een vluchteling werd door Nederland uitgezet naar Bahrein en kreeg daar levenslang. Nu stapt hij naar de Europese rechter, bevestigt z'n advocaat Flip Schüller, na berichtgeving van NRC. Ali Mohammed al-Showaikh, de asielzoeker die eind oktober door Nederland werd uitgezet en vier maanden later in Bahrein tot levenslang werd veroordeeld, heeft vandaag een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
 1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

  OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.
 1. Vier agenten in Limburg op non-actief wegens ‘onprofessioneel gedrag’

  Vier agenten in Limburg op non-ac­tief wegens ‘onprofes­si­o­neel gedrag’

  De Limburgse politie heeft vier medewerkers op non-actief gesteld wegens plichtsverzuim. Ze worden beschuldigd van ‘onprofessioneel gedrag’. Het zou volgens dagblad De Limburger gaan om politiemensen uit de regio Horst-Peel en Maas. De politie bevestigt aan de krant slechts dat vier medewerkers vorige week hun wapen en pepperspray hebben moeten inleveren. Ook mogen ze het politiebureau niet meer betreden.