Volledig scherm
© ANP XTRA

11-jarige Marley Beeks is terecht, vader aangehouden

Het 11-jarige vermiste meisje uit Lelystad is in goede gezondheid teruggevonden in het centrum van Lelystad. Haar vader is aangehouden. 

De politie verspreidde vanmiddag een Amber Alert om haar te vinden. Binnen een uur was ze gevonden. De politie meldde dat het meisje uit huis was geplaatst en gisteren door haar vader was meegenomen.

Wat is een Amber Alert?
Bij een Amber Alert is het leven van een vermist of ontvoerd kind in direct gevaar. Bij een Vermist Kind Alert maakt de politie zich ernstig zorgen over het welzijn van een kind en is snel en gericht handelen noodzakelijk. De meldingen, die ook binnenkomen op mobiele telefoons en via sociale media, worden al enige tijd getoond op informatieschermen. Zo zijn ze te zien op benzine- en treinstations, vliegvelden en, sinds maart, in winkels van Albert Heijn.

Dit jaar werd tweemaal eerder een Amber Alert verzonden voor tieners uit Rotterdam en Zutphen. Beide kinderen werden teruggevonden.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.