Volledig scherm
Exterieur van de rechtbank in Groningen © ANP

25 jaar cel geëist tegen man die vriendin en dochtertje ombracht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 25 jaar geëist tegen een 20-jarige man uit Glimmen voor het vermoorden van zijn vriendin Nebyat Msgen (23) en het doden van haar dochter Bemnet (6) in oktober 2017.

B.K.B. bekende vandaag in de rechtbank in Groningen dat hij beiden om het leven heeft gebracht. De lichamen werden gevonden in de woning van de vrouw in Haren. De man leerde de vrouw kennen in het asielzoekerscentrum in Oude Pekela. Net als de slachtoffers is de man afkomstig uit Eritrea. Zij hadden een tijdelijke verblijfstatus.

Volgens de man wilde zijn vriendin hun relatie stopzetten. Zij zou teruggaan naar haar ex, de vader van de dochter. Daarover kregen zij op 13 oktober ruzie. Hierbij heeft hij zijn vriendin proberen te wurgen met het snoer van een telefoonoplader, verklaarde de man in de rechtbank. Hij sneed uiteindelijk haar keel door. Vervolgens wurgde hij het meisje.

De man noemde zijn daad gruwelijk en een opwelling. Hij zou erna hebben geprobeerd zelfmoord te plegen. De man zocht op de ochtend van 14 oktober contact met de politie. Hij werd in de woning aangetroffen in het bijzijn van een meisje van anderhalf jaar. Dit kind had hij samen met de vrouw gekregen. 

Toerekeningsvatbaar

B. zou volgens het ministerie niet de intentie hebben gehad haar dochtertje ook om te brengen en ziet haar door als doodslag, meldt het Dagblad van het Noorden. De aanklager vond het schokkend dat de man na zijn daad op de bank ging liggen en zich niet meer bekommerde om het kind. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd haar te reanimeren.

Het OM is van mening dat B.K.B Nebyat heeft vermoord. Volgens deskundigen is hij volledig toerekeningsvatbaar. Daarom eiste het OM geen tbs-maatregel.

  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’
    video

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’