Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Actievoerder 'gele hesjes' opnieuw opgepakt

De politie heeft vanochtend een actievoerder van de gele hesjes in Maastricht wegens opruiing via sociale media opgepakt. Het gaat om dezelfde man die ook afgelopen zaterdag werd gearresteerd tijdens een demonstratie van gele hesjes in Maastricht.

Dat laat de politie weten. De man zou rond 09.45 uur in zijn woning zijn aangehouden, aldus een woordvoerder van de gele hesjes, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Afgelopen zaterdag werd dezelfde activist volgens de politie aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Komende zaterdag demonstreren de gele hesjes opnieuw in Maastricht. Wederom zonder vergunning. Er zouden dan ook mensen uit andere Zuid-Limburgse steden meedoen. De nu opnieuw aangehouden man is een van de actieleiders.

De woordvoerder van de Maastrichtse gele hesjes zei in een reactie dat de politie met deze aanhouding de geest terug in de fles wil duwen. Hij vindt dat de politie zich gedraagt als een kat in het nauw. Volgens hem heeft de aangehouden actievoerder zich altijd vreedzaam opgesteld.

  1. Enige levensdelict in cijfers criminele asielzoekers blijkt zelfverdediging

    Enige levensde­lict in cijfers criminele asielzoe­kers blijkt zelfverde­di­ging

    In de criminaliteitscijfers onder asielzoekers over 2018 waar staatssecretaris Mark Harbers deze week over viel, blijkt geen enkele moord te zitten. Het enige geval waar sprake was van een voltooid levensdelict (doodslag), werd door de rechter gezien als zelfverdediging. De verdachte werd op 22 mei ontslagen van alle rechtsvervolging omdat hij zich volgens de rechter mocht verdedigen tegen een mishandeling waar twee belagers bij waren betrokken. Hij zat bovendien niet in een asielzoekerscentrum.