Ad (79) kan geen kant op in door coronavirus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’

VideoEen heerlijke zonnige vakantie op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is vanochtend voor Ad Elissen (79) en zijn tien jaar jongere echtgenote uitgelopen op een deceptie. Het Bredase echtpaar moet maximaal veertien dagen in quarantaine in hun hotel omdat bij een 69-jarige Italiaanse gast het coronavirus is vastgesteld. ,,We hadden het hier hartstikke leuk, tot die brief onder onze deur werd geschoven.”

Vannacht werd bekend dat een 69-jarige Italiaanse arts die een week in het vakantieresort verbleef, besmet was met het coronavirus. De man is afkomstig uit Lombardije, de noordelijke Italiaanse regio waar sinds afgelopen weekend honderden besmettingen zijn vastgesteld. Waarschijnlijk liep hij het virus dus al voor zijn vakantie op, en liep hij er daarna nietsvermoedend een week lang mee rond in vakantieresort, het H10 Costa Adeje Palace, op Tenerife.

  1. ‘Geboren worden op de sterfdag van je vader, het is verschrikkelijk’

    ‘Geboren worden op de sterfdag van je vader, het is verschrik­ke­lijk’

    De 29-jarige vrachtwagenchauffeur die vrijdag betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk in Amsterdam, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De trucker uit Alkmaar reed op de Keizersgracht over een bromfietser, die ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Het ging om de 22-jarige Atalay, wiens vrouw enkele uren later beviel van hun eerste kind. In de omgeving van het slachtoffer is de schok nog altijd enorm.