ANP / Novum RegioFoto
Volledig scherm
© ANP / Novum RegioFoto

Agent die betrokken was bij arrestatie boerenzoon Jouke ondergedoken na bedreigingen

Eén van de agenten die betrokken was bij de aanhouding van de 16-jarige boerenzoon Jouke, dinsdagavond in Heerenveen, is ondergebracht op een ander adres na doxing en bedreigingen. Dat melden politiebronnen aan deze site. 

 1. Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’
  protest heerenveen

  Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’

  De 16-jarige Jouke uit Akkrum reed dinsdagavond ‘van de schrik door’ toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. ,,We laten het hier absoluut niet bij zitten.” De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.
 2. Bekende politiewetenschapper vernietigend: ‘Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’
  PREMIUM
  politiebonden boos

  Bekende politiewe­ten­schap­per vernieti­gend: ‘Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’

  Het is volgens politiewetenschapper Jaap Timmer terecht dat het OM vervolging instelt tegen de agent die in Eindhoven een vrouw omverblies met een waterwerper. ,,Dit is zo’n beetje de ergste fout die je als bediener van een waterkanon kan maken. Wat mij betreft mag ze nooit meer achter zo’n kanon plaatsnemen”, zegt Timmer tegen deze site. De politiebonden reageren onthutst op de beslissing van het OM.