Agenten tot bloedens toe mishandeld bij inval wietplantage

VIDEOTwee agenten zijn vanmiddag tot bloedens toe mishandeld bij een inval in een flat in Geleen. Hier bleek een wietplantage gevestigd. De politie pakte twee mannen op.

Een woordvoerder vertelt dat agenten bij de flat aanbelden nadat er een melding binnen was gekomen dat in een van de Wagenaarflats bij winkelcentrum Zuidhof wiet werd verbouwd.

Toen ook na herhaaldelijk aankloppen niemand opendeed, braken ze de deur open. Vanuit de flat werden ze daarop aangevallen door vier mannen, waarbij de agenten klappen opliepen. Beiden raakten zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht.

Na de mishandeling werd versterking opgeroepen. Minstens twintig politievoertuigen, van patrouillewagens tot motoren en busjes snelden naar de galerijflat. De omgeving werd afgezet en in groepjes zochten agenten diverse verdiepingen af. Twee verdachten konden, mede door de inzet van een toegesnelde patrouille, worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee mannen. 

Volledig scherm
Wietplantage, ter illustratie. © Shutterstock

Bekijks

Het politieoptreden trok veel bekijks, onder meer van winkelend publiek dat op de commotie afkwam. De meeste omstanders hadden niets van het incident zelf meegekregen. Een enkeling was getuige geweest van het afvoeren van een verdachte.

Bewoners van de flat waren massaal uit hun woningen gekomen, en hingen over de balustraden. Ook zij wisten niet wat er precies was gebeurd. „Ik zag al die politiewagens op de flat afkomen. Maar wat er hier boven in het gebouw is gebeurd, weet ik ook niet”, zo vertelde een vrouw vanaf de eerste verdieping.

 1. WO in Actie luidt noodklok over structureel overwerk op universiteiten, doet melding bij inspectie

  WO in Actie luidt noodklok over structu­reel overwerk op universi­tei­ten, doet melding bij inspectie

  Hoogleraren, docenten en ondersteunend personeel bij universiteiten werken gemiddeld 12 tot 15 uur per week langer dan hun contract voorschrijft, zonder dat ze daarvoor worden betaald. Volgens WO in Actie dreigt de toppositie van Nederlandse universiteiten in gevaar te komen. De universitaire actiegroep meldt dat structurele overwerk samen met vakbonden FNV en AOb vandaag bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 2. Gedupeerde kinderopvangtoeslag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’
  PREMIUM

  Gedupeerde kinderop­vang­toe­slag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’

  Tweehonderd ouders die door de fiscus als fraudeur werden afgeschilderd in de rel om de kinderopvangtoeslag gaan vandaag in gesprek met premier Rutte en minister Hoekstra (Financiën). Steve Kuipers uit Almelo is één van hen. Hij kan nog steeds niet bevatten dat het zo misging met de kinderopvangtoeslag.,,Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat we nu bij de minister-president zitten vanwege kinderopvangtoeslag, dan had ik je voor gek verklaard. Het blijft bizar dit!”