Volledig scherm
© ANP

Alle wegen hebben nu de juiste snelheidsborden: nu overal 100 km/u

Alle snelwegen waar de maximumsnelheid overdag wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur hebben het juiste snelheidsbord. Daarmee geldt vanaf nu in heel het land tussen 06.00 en 19.00 uur een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. 

Met het aanpassen van de borden is een einde gekomen aan de complexe operatie waaraan de afgelopen weken honderden mensen hebben meegewerkt, zo meldt Rijkswaterstaat. ,,Het aanpassen is volgens plan verlopen.”

In de avond en nacht blijft de maximumsnelheid zoals die was. Op ruim 60 procent van de snelwegen mag dan nog steeds 130 kilometer per uur worden gereden. Officieel ging de snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur tussen 06.00 en 19.00 uur maandag in. In totaal heeft Rijkswaterstaat 4000 verkeersborden door heel Nederland aangepast en/of bijgeplaatst. Daarnaast zijn ongeveer 5000 hectometerpaaltjes afgeplakt.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed te controleren of de snelheid langs de weg overeenkomt met de informatie in het navigatiesysteem en zo nodig het systeem te updaten. ,,De borden langs de weg zijn leidend en weggebruikers moeten niet blindelings vertrouwen op hun navigatieapparatuur.”

Lees ook: vanaf nu overal 100 km op de snelweg. Een overzicht in 12 vragen

  1. Opnieuw grote groep crossers in de fout met illegale wedstrijd Lage Zwaluwe: ‘Mag dit niet dan?’

    Opnieuw grote groep crossers in de fout met illegale wedstrijd Lage Zwaluwe: ‘Mag dit niet dan?’

    Opnieuw is een groep crossers betrapt bij een illegale wedstrijd op het braakliggende terrein bij station Lage Zwaluwe in Zevenbergschen Hoek. De 25 autocrossers zeiden vandaag tegen de politie dat ze niet wisten dat het niet mocht. Een dag ervoor kregen 75 crossers al een waarschuwing voor hetzelfde vergrijp, waarna ze een paar uur later opnieuw de fout ingingen en beboet werden voor samenscholing.