De reanimatie redde het leven van de peuter.
Volledig scherm
PREMIUM
De reanimatie redde het leven van de peuter. © News United

Anissa bedenkt zich geen moment als ze een moeder om hulp hoort roepen: ‘Jongetje liep blauw aan’

Dat niet alle helden een cape dragen, bewijst de 37-jarige Anissa Assabbab. Midden in de drukke binnenstad van Amersfoort heeft zij dinsdag het leven van een peuter gered. ,,Hij sloeg blauw aan en het voelde alsof ik een dood kindje aan het reanimeren was. Hij had geen ademhaling meer...”

 1. Helma geeft zich bloot in boek over borstkanker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’
  PREMIUM

  Helma geeft zich bloot in boek over borstkan­ker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’

  Dertien shoots en bijna 1200 foto's. Helma Havinga (45) stond meestal áchter de camera wanneer een foto gemaakt werd, maar toen ze de vernietigende diagnose borstkanker kreeg, veranderde dat. Twee jaar lang focuste ze op haar herstel, dat werd vastgelegd door goede vriendin en fotografe Anneke Davids. Zaterdag, op Wereldkankerdag, verscheen hun boek: Je tiet of je leven.
 2. Baby Elisa werd bijna niet wakker: ‘Waarom moest het zó fout gaan, voordat ik normale kraamzorg kreeg?’
  PREMIUM

  Baby Elisa werd bijna niet wakker: ‘Waarom moest het zó fout gaan, voordat ik normale kraamzorg kreeg?’

  Als baby Elisa drie dagen oud is, gaat het helemaal mis. Ze drinkt bijna niet, wil alleen maar slapen en verder niks. Ook ziet ze een klein beetje geel. Volgens de kraamverzorgster geen reden tot zorg. Toch klinken niet veel later de loeiende sirenes van een ambulance en moet het meisje met spoed naar het ziekenhuis. ,,Ik ben echt heel boos, want dit had voorkomen kunnen worden als ik goede kraamzorg had gehad.’’