Volledig scherm
© AFP

ANWB-medewerker blundert met tweet aan Trump: ‘LIAR!!!’

Een pijnlijke uitglijder door een medewerker van de ANWB. Die reageerde gisteren op een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, maar verstuurde het - nogal stevige - berichtje per abuis via het ANWB-account.

De medewerker reageerde op een bericht van Trump over de ontstane rel rond de gekleurde congresleden die hij opriep ‘terug te keren naar hun eigen land’. De vier vrouwen in kwestie zijn op één na allemaal geboren in de Verenigde Staten. ‘LIAR!!!!!!!’, stuurde de werknemer, die daarbij vergat ingelogd te zijn op het account van ANWBverkeer. 

De tweet werd snel verwijderd, maar was inmiddels al veelvuldig gedeeld. De ANWB liet daarop weten afstand te nemen van de tweet. ‘Excuses voor deze fout'. Sommige twitteraars vragen zich af of de ANWB niet ook excuses moet maken aan Trump. Anderen reageren met een koekje van eigen deeg: ‘Liar!’

Volledig scherm
De reactie werd per ongeluk via het account van de ANWB verstuurd © Twitter
  1. LIVE: 102.000 namen Holocaust-slachtoffers worden voorgelezen in Westerbork. Luister hier mee

    LIVE: 102.000 namen Holocaust-slachtof­fers worden voorgele­zen in Westerbork. Luister hier mee

    In herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe worden vanaf woensdag 22 januari om 17 uur zes dagen en vijf nachten lang de namen voorgelezen van de 102.000 Nederlanders die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord in of gedeporteerd naar Auschwitz, Sobibor, Theresiënstadt, Bergen Belsen en andere vernietigingskampen. Het voorlezen is op deze nieuwssite live te volgen en duurt tot 27 januari. Op die dag - 75 jaar na de bevrijding van Auschwitz - wordt de holocaust internationaal herdacht.