Arrestatieteam houdt verdachte aan na bedreiging in centrum van Nijmegen

videoEen zwaarbewapend arrestatieteam van de politie heeft dinsdagavond een man gearresteerd, die in een pand van een woonzorginstelling in het centrum van Nijmegen dreigde om op mensen te schieten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De man zit vast op het politiebureau in Nijmegen.

Volledig scherm
Het arrestatieteam in Nijmegen. © Tom Hessels

De politie kreeg aan het eind van de middag een melding dat de man anderen zou neerschieten. Daarop werd direct een deel van het Nijmeegse centrum afgesloten. Agenten op straat moesten kogelwerende vesten dragen. Daarna is gewacht op de komst van een onderhandelaar en het arrestatieteam, dat de man iets voor 19.00 uur in het pand kon overmeesteren.

Over een motief of de aanleiding voor het incident is volgens een woordvoerder van de politie nog niets bekend. Volgens de woordvoerder heeft de politie zelf ook nog ‘heel veel vragen waarop mogelijk woensdag een antwoord komt’.

Woonzorginstelling

In het gebouw vlakbij de Hertogstraat in Nijmegen is Woonzorgnet gevestigd, een organisatie die mensen met ernstige psychiatrische problemen of autisme begeleidt bij zelfstandig wonen. In het pand boven de winkels zitten zestien woonstudio’s, een gemeenschappelijke ruimte en kantoren van Woonzorgnet. 

Bewoners van het gebouw zijn opgevangen in een horecagelegenheid naast het pand. Of de opgepakte man ook een bewoner was, is niet bekend.

Volledig scherm
© Tom Hessels
  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.