Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

Arts op de ic doet verslag: ‘Hoe houden we het afscheid menselijk?’

Zorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 15: ‘Patiënten van en naar de intensive care’.
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug.

,,Voor het eerst heb ik een notitiebriefje nodig. Het is lastig om het overzicht te bewaren met zoveel bedden en patiënten die van en naar onze intensive care gaan. Zo moesten we de afgelopen dagen drie mensen overplaatsen naar andere ziekenhuizen, onder meer in Haarlem. Ingrijpend, vooral voor de familieleden. Zij kunnen al niet op bezoek komen en dan wordt een patiënt ineens naar een ic vele kilometers verderop gebracht.

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.