Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

Arts op de ic doet verslag: ‘Ik red het gewoon niet’, zei jongeman tegen me

Zorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 8: ‘Een hectische avond- en nachtdienst’.
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug. 

,,Nieuwe patiënten en problemen, alles kwam tegelijk. Ik had avond- en nachtdienst en het vooruitzicht was onheilspellend. Op zo’n moment blijf ik heel rustig. Dat moet ook, als ik ga rondrennen maak ik iedereen onrustig. Ik kan niet meer doen dan ik kan. En wat ik doe, dat wil ik goed doen. Eerst overleggen met de arts-assistenten. Hoe pakken we het aan?

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’