Volledig scherm
De gemeente Deventer is op zoek naar de bomenverslindende viervoeter. © Merten Simons

'Baasje hitst vechthond op om bomen aan te vallen'

Meerdere bomen in Deventer zijn mogelijk fors aangevreten door honden. Sommige zijn volledig van hun schors ontdaan. Volgens bewoner Hans van den Burg, die bij het plantsoen aan de Diepenveenseweg  woont, speelt het probleem van de aangevreten bomen al geruime tijd. 

Hij houdt de 'beetje dikke' eigenaar van een vechthond hiervoor verantwoordelijk. Hij zag deze man enkele maanden geleden een keer toen die zijn hond ophitste om een boom te grazen te nemen. Dat was overigens niet in maar wel vlakbij het plantsoen. 

Aangifte

Van den Burg heeft van de vernielingen pakweg zes weken geleden aangifte gedaan. ,,Twee of drie weken geleden kreeg ik bericht van de gemeente dat ze weten wie de eigenaar van de hond is en dat ze actie zouden gaan ondernemen.’’ Het is onduidelijk of dat inmiddels is gebeurd. Van den Burg geeft aan dat er meerdere mensen uit de buurt aangifte hebben gedaan.

Het meest recente slachtoffer van de 'bomenverslinder' is een seringenboom aan de rand van het plantsoen: ,,Dit is eeuwig zonde omdat hij zo mooi bloeit. Hij gaat nu vast dood.’’

Aanwijzingen

Ook de gemeente heeft aanwijzingen dat het vandalisme door honden wordt gepleegd, maar is op zoek naar meer informatie. Mensen die wat hebben gezien worden gevraagd zich te melden bij team Toezicht en Handhaving.

Volledig scherm
© Rudi Hofman