Angela de Jong.
Volledig scherm
Angela de Jong. © Videostill

Bedreiger van Kaag en De Jonge bedreigde ook Angela de Jong: ‘Je eindigt tussen zes plankjes’

VIDEODe man die 12 oktober terechtstond voor het met de dood bedreigen van D66-fractieleider Sigrid Kaag, heeft ook columnist en televisierecensent van het AD, Angela de Jong bedreigd. Erik van Z. zou onder meer geschreven hebben: ‘Ga nog een paar keer bij Boulevard zitten en je eindigt net als Peter R. tussen zes plankjes.’ Tegen hem is aangifte gedaan en hij zal worden vervolgd.

 1. Kaag spreekt bij rechtszaak tegen haar bedreiger: ‘Ik ben angstiger dan ik ooit ben geweest’
  Play
  Straf: drie maanden cel

  Kaag spreekt bij rechtszaak tegen haar bedreiger: ‘Ik ben angstiger dan ik ooit ben geweest’

  D66-fractieleider Sigrid Kaag werd ‘stil en bang’ van de dreigementen van de man die op internet zei haar te gaan vermoorden. ,,Ik ken u niet, waarom deze agressie,” zei ze vandaag als inspreker tijdens de rechtszaak tegen haar bedreiger Erik van Z. ,,Ik ben in Nederland soms angstiger dan ik ooit ben geweest.” De rechter legde Van Z., die erg zijn best deed spijt te betuigen, vanmiddag een gevangenisstraf op van vijf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk.
 2. Gerechtshof legt Jos Brech 16 jaar cel op voor ontvoering, misbruik en dood van Nicky Verstappen
  update/video

  Gerechts­hof legt Jos Brech 16 jaar cel op voor ontvoering, misbruik en dood van Nicky Verstappen

  Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelt Jos Brech tot zestien jaar cel. Het hof acht bewezen dat Brech in 1998 de toen 11-jarige Nicky Verstappen heeft ontvoerd, misbruikt en gedood. Brech legt zich niet neer bij de veroordeling. Zijn advocaat Gerald Roethof liet na afloop weten in cassatie te gaan. De Hoge Raad moet zich nu buigen over de vraag of de procedure juist is verlopen.