Volledig scherm
De sloop in het Heerlense winkelcentrum 't Loon. © anp

'Belangrijk moment': Deel Heerlens winkelcentrum veilig

Het onveilige, verzakkende deel van winkelcentrum 't Loon in Heerlen staat sinds zondag los van de rest van het winkelcentrum. Sloper Beelen heeft een open gang tussen beide bouwgedeelten gemaakt. Als het verzakkende deel nu zou instorten, heeft dit geen effect meer op de rest van 't Loon, maakte de gemeente Heerlen zondag bekend.

De 40 winkeliers en de ongeveer 30 bewoners van het nu veilige deel dat niet gesloopt wordt, kunnen overigens nog niet terug. Dat is besloten om de veiligheid rond de sloop te garanderen en omdat de stadsverwarming het nog niet doet. Ook moeten de winkels op de rand van het sloopgebied nog hersteld worden.

'De veiligheid van de overige delen van 't Loon is nu gegarandeerd', aldus de gemeente Heerlen die spreekt van een 'belangrijk moment'.

De sloop moet op 23 december klaar zijn. 't Loon werd onlangs volledig afgesloten nadat een deel van de parkeergarage begon weg te zakken.

 1. Nederlandse onderzoeker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 2. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.