De rechtbank in Kleef waar vandaag de rechtszaak tegen sekteleider Robert B. is begonnen.
Volledig scherm
De rechtbank in Kleef waar vandaag de rechtszaak tegen sekteleider Robert B. is begonnen. © DG

Beruchte sektebaas Robert B. (verdacht van 132 keer misbruik) verborgen achter zwarte map rechtszaal in

Met veel beveiliging en onder grote belangstelling van media is vrijdagochtend de zaak tegen de Nederlandse sekteleider Robert B. van start gegaan in het Duitse Kleef. Justitie verdenkt hem ervan een nu 26-jarige vrouw, genaamd Emma, 132 keer te hebben misbruikt.

  1. Rechtszaak tegen beruchte sekteleider begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik

    Rechtszaak tegen beruchte sektelei­der begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik

    Robert B., de beruchte sekteleider van de omstreden Orde der Transformanten, wordt vervolgd voor 132 keer seksueel misbruik van één en dezelfde persoon: de nu 26-jarige Emma. Dat blijkt uit de aanklacht van het Openbaar Ministerie in het Duitse Kleef waar de zaak komende vrijdag begint. Emma zat met haar moeder al vanaf haar tiende jaar bij de sekte, maar ontvluchtte de Orde die tegenwoordig in het Duitse Goch zit.
  2. LIVE | ‘Ook VS gaan kwetsbaren derde prik geven’; Eindhovense horeca in protest tegen coronaregels

    LIVE | ‘Ook VS gaan kwetsbaren derde prik geven’; Eindhoven­se horeca in protest tegen coronare­gels

    In Eindhoven hebben lokale horecaondernemers vannacht geprotesteerd tegen de strikte handhaving van de coronaregels. In de Verenigde Staten worden kwetsbaren voor het coronavirus waarschijnlijk voor een derde keer ingeënt. Reizigers die hun vakantie willen annuleren bij een negatief reisadvies moeten volgens de Consumentenbond gewoon hun geld terugkrijgen. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.