Volledig scherm
PREMIUM
© WireImage

'Bevrijde' Michelle Obama trekt volle zaal in Nederland

Vanavond maakt Nederland in de Ziggo Dome kennis met een bevrijde Michelle Obama. Geen beroemdheid trekt zulke volle zalen met een boek.

Volledig scherm
De 'Becoming: An Intimate Conversation With Michelle Obama'-tour deed deze week al de Britse hoofdstad Londen aan. © WireImage

Laten we u meteen uit de droom helpen: dat Michelle Obama door de VS en de wereld reist om haar boek Becoming te promoten, zoals vanavond in Amsterdam, betekent níet dat ze de eerste stappen naar een politieke campagne zet. Ze is niet van plan zich verkiesbaar te stellen voor wat dan ook.

,,Nope, nope, nope'', was haar antwoord op de vraag of ze presidentiële ambities heeft bij een eerder optreden in Austin, Texas. Michelle en Barack Obama willen ruimte maken voor nieuwe leiders met nieuwe ideeën. ,,We kunnen meer doen als vermenigvuldigers.‘’

,,Politiek is voor mij gewoon geen effectieve manier om mensen te bereiken'', zei ze. ,,Helaas zijn we zo verdeeld, dat als je een R of een D achter je naam zet (van Republikein of Democraat, red.), de helft van het land automatisch het gevoel heeft dat ze niet naar je kunnen luisteren en je niet kunnen vertrouwen.‘’

Juist het feit dat Michelle Obama zich overwegend ver van politieke moddergevechten houdt, maakt haar zo populair. In de VS heeft ze de status van moeder des vaderlands bereikt. Opiniepeilers doopten haar tot meest bewonderde vrouw van Amerika.Voor andere schrijvers en beroemdheden bestaat een promotietoer uit signeersessies in krappe boekhandels en een lezing of twee in een debatcentrum, wie naam heeft gemaakt boekt een paar theaters vol. Obama maakt steevast stops in zalen met zo'n 20.000 stoelen. Het Barclay's Center in New York (19.000 mensen) vulde ze zelfs twee keer. De New York Times kon geen beroemdheid bedenken die net als zij als een rockster door de wereld trok met een boek.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.