Illustratie veldhospitaal 1794.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie veldhospitaal 1794. © Eric Elich

Bittere kou en ziekte joeg 81 Britse soldaten bij Vianen de dood in. Keren lichamen uit horrorgraf ooit terug naar huis?

Het mysterieuze massagraf in Vianen geeft steeds meer van zijn geheimen prijs. Deze week werd duidelijk dat de 81 skeletten die hier zijn opgegraven vrijwel zeker toebehoorden aan Britse soldaten. Bij de ruïnes van kasteel Batestein stierven zij een roemloze dood in een vergeten oorlog. Twee eeuwen later is de vraag: wie waren zij? En kunnen zij worden herbegraven in Engeland? 

 1. LIVE | Bruls: handhaven horeca noodzakelijk, maar ik hoop op versoepeling
  Coronavirus

  LIVE | Bruls: handhaven horeca noodzake­lijk, maar ik hoop op versoepe­ling

  De afgelopen 24 uur zijn er 5151 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal positieve tests zit flink in de lift. Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt nu 1864, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het LCPS meldt verder dat zowel de instroom als de bezetting van de ziekenhuizen momenteel stabiel is. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 1. Veel rook bij woningbrand in Losser
  Play

  Veel rook bij woning­brand in Losser

 2. Leon denkt dat de nederlaag van Heracles precies op het goede moment kwam
  Play

  Leon denkt dat de nederlaag van Heracles precies op het goede moment kwam