Volledig scherm
De mariniers laten zien wat ze in huis hebben. © Korps Mariniers

Blote mariniers geven extra dimensie aan Tetris-challenge

De Tetris-challenge is mateloos populair onder hulpdiensten wereldwijd. Ambulancepersoneel, politiekorpsen, bestuurders van gevechtsvliegtuigen en brandweerlieden: het lijkt wel of iedereen wil laten zien wat hij in huis heeft. Het Korps Mariniers doet ook mee en laat zien de uitdaging zéér serieus te nemen.

De challenge, die deze zomer begon bij politieagenten in de Zwitserse stad Zürich, is inmiddels wereldwijd een fenomeen onder werknemers in zeer uiteenlopende functies. Al zijn het vooral hulpdiensten die met de actie willen laten zien wat zij allemaal bij zich hebben tijdens dagelijkse werkzaamheden, keurig uitgestald in de vorm van een Tetris-spel. 

De leukste Nederlands voorbeelden zetten we hier eerder al eens op een rijtje

Al die plaatjes van uitgestalde werkkleding, hulpstukken, attributen, wapens, medicijnen en ander gereedschap gaan op den duur een beetje vervelen. Het Nederlandse Korps Mariniers is daarom op zoek gegaan naar iets dat de aandacht zou trekken. En als er één ding is wat altijd succesvol is op het internet, dan zijn het naakte mensen. 

De blote mariniers zijn overigens niet herkenbaar door een bivakmuts en ze laten ook nog een klein detail aan de verbeelding over. 

  1. René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbeweging’

    René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbewe­ging’

    De 24-jarige René V., die ervan wordt verdacht vanuit zijn auto vier vrouwen te hebben gestoken, kon worden opgespoord doordat een slachtoffer van een eerder incident in Schagen het kenteken van zijn auto had genoteerd. Dit bleek vandaag bij het begin van zijn strafzaak. V. zegt zich zeer weinig meer van alles te herinneren, mede doordat hij tijdens de verschillende steekpartijen vaak onder invloed was van drugs.