Bob Rekelhof in de straten van Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Bob Rekelhof in de straten van Dordrecht. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Bob (22) sleept al drie jaar lang rugzak met zich mee; hij redt zich wel zonder huis

Bob Rekelhof (22) volgt onverschrokken zijn eigen pad als dakloze. Aan geld geen gebrek, maar de dagelijkse sleur die het huisje-boompje-beestje-leven kan brengen, trekt hem niet aan. ,,Elke ochtend hetzelfde huis verlaten en ’s avonds daar weer thuiskomen, steeds hetzelfde bed opmaken: van zo’n levensstijl ga ik een beetje dood van binnen. Ik doe het anders.”

 1. 18 jaar cel voor Sandra H. (46) na moord op Ichelle van de Velde: ‘Gruwelijk, respectloos en mensonterend’
  met video

  18 jaar cel voor Sandra H. (46) na moord op Ichelle van de Velde: ‘Gruwelijk, respect­loos en mensonte­rend’

  De 46-jarige Sandra H. is veroordeeld tot 18 jaar cel, vergelijkbaar met de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank vindt bewezen dat zij de 29-jarige Ichelle van de Velde met opzet en met voorbedachten rade om het leven heeft gebracht en haar lichaam heeft laten verdwijnen. De rechter noemde het ‘gruwelijk’, ‘respectloos’ en ‘mensonterend’ dat H. het lichaam van Ichelle in stukken zaagde en een tienerzoon en zijn vriendje lieten meehelpen met dumpen van lichaamsdelen.
 2. Ambassade Qatar pakt handtekeningen voor steun arbeiders niet aan
  Met video

  Ambassade Qatar pakt handteke­nin­gen voor steun arbeiders niet aan

  De ambassade van Qatar in Den Haag heeft mensenrechtenorganisatie Amnesty International dinsdag met 60.000 handtekeningen op de stoep laten staan. Die waren van mensen die willen dat het land een compensatiefonds in het leven roept voor de arbeidsmigranten aldaar. Die hebben onder barre omstandigheden aan de stadions voor het huidige WK voetbal in Qatar moeten werken, en daar vielen vele doden bij. Qatar liet ook hotels en andere faciliteiten bouwen.