Volledig scherm
Boeren serveren ontbijt aan Hagenaars na boerenprotest. © Frank Jansen

Boeren brengen Hagenaars ontbijt, binnenstad opnieuw afgezet door legertrucks

Enkele tientallen boeren hebben na de protestactie de nacht doorgebracht in Den Haag. Op het Malieveld hebben ze geslapen in tentjes, caravans of in de tractor.

De boeren gaan vanochtend een ontbijt aanbieden aan de Hagenaars, ‘om het ongemak, dat de demonstraties ongetwijfeld hebben opgeleverd, enigszins te verzachten’. Er staan bij de Hofvijver zo’n twintig kraampjes met onder meer eieren, jus d’orange en brood. ,,We hopen dat er veel mensen komen, want er is genoeg”, aldus protestleider Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force.

De boeren willen na het ontbijt een ‘Tour de Boer’ houden langs diverse ministeries. Volgens Van Keimpema mogen de boeren dat echter niet doen met de tractor. ,,Dat is echt jammer, want we wilden daarna met elkaar meteen de stad uitrijden. Nu moet iedereen afzonderlijk met zijn trekker uit de stad en dan is de kans dat het een puinhoop wordt juist groter.”

Legertrucks

In de stad is veel politie op straat met politieauto’s en ME-busjes. Ook blokkeren legervoertuigen de wegen richting binnenstad voor de tractoren.  De boeren zijn daar niet blij mee. ,,De inzet is heel groot en provocerend”, aldus Van Keimpema.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Boeren serveren ontbijt aan Hagenaars na boerenprotest. © Frank Jansen
Volledig scherm
Boeren slapen in caravans op het Malieveld na protestactie. © Regio15
Volledig scherm
Boeren slapen op het Malieveld na protestactie. © AD
Volledig scherm
Boeren overnachten op het Malieveld na protestactie. © AD