Volledig scherm
ProRail / Stefan Verkerk © ProRail/Stefan Verkerk

Bomvolle intercity ramt stilstaande auto op spoorwegovergang, bestuurster stapt op tijd uit

De intercity tussen Leeuwarden en Zwolle heeft vanochtend een auto geramd ter hoogte van het Jaagpad in Meppel. De auto stond stil op een spoorwegovergang. De bestuurster kon ongedeerd uitstappen. 

Het treinverkeer tussen Meppel en Steenwijk werd in beide richtingen gestremd, de NS verwacht dat het treinverkeer rond 11.45 uur wordt hervat, tot die tijd zet het bussen in tussen Meppel en Steenwijk.

De trein die de auto aanreed, zat in verband met de ochtendspits flink vol met passagiers. ProRail woordvoerder Aldert Baas: ,,Er zaten tussen 500 en 600 mensen in de trein. Die zijn allemaal geëvacueerd met een andere trein. We zijn daarna bezig gegaan met het opnemen van de schade.’’

Pech

De treinverkeersleiding van spoorwegbeheerder ProRail meldde dat de auto pech kreeg op de spoorwegovergang en dat de vrouw de auto op tijd kon verlaten, maar een ooggetuige verklaarde dat de vrouw door de politie ter plaatse werd aangemerkt als verdachte.

Woordvoerder Ernest Zinsmeyer van Politie Noord, waaronder politie Drenthe valt: ,,De auto kwam tot stilstand, de vrouw zag de trein aankomen, kon op tijd uitstappen en bleef ongedeerd. Er is even sprake van geweest dat wij de vrouw aanhielden voor verhoor, maar daarvan hebben de collega’s ter plaatse afgezien.’’

Onduidelijk

De vrouw is volgens de politie naar huis gebracht en kan later alsnog voor een getuigenverklaring worden opgeroepen. ,,Verschillende diensten doen ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van de auto op de spoorwegovergang, wij weten nog niet zeker waardoor zij tot stilstand kwam daar.’’

Het kan dus zijn dat niet autopech de oorzaak was van het ongeval. ,,We sluiten geen scenario uit, misschien dat ze in een slip was geraakt en daar tot stilstand kwam. We doen daar onderzoek naar en als het nodig is, zal de vrouw later alsnog kunnen worden gevraagd om een getuigenverklaring af te leggen op het bureau.’’

 1. Bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

  Bende rond Taghi wordt verantwoor­de­lijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

  Advocaat Derk Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi (41). De bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld. Taghi geldt als absolute hoofdverdachte. Alle lijntjes komen bij hem samen, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Hij is voortvluchtig, evenals zijn vermeende rechterhand, Saïd Razzouki.
 2. Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

  Ooggetui­gen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

  De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont. De vrouw van de raadsman stond toen de hulpdiensten arriveerden bij het slachtoffer. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
 3. Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbeveiliging

  Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbe­vei­li­ging

  De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, was bezig particuliere persoonsbeveiliging te regelen. Hij had geen vertrouwen in bescherming door politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.