Uit frustratie over het stikstofbeleid zaagden boeren maandag honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard om. Floor de Jong was één van hen, maar heeft inmiddels spijt van zijn actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit frustratie over het stikstofbeleid zaagden boeren maandag honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard om. Floor de Jong was één van hen, maar heeft inmiddels spijt van zijn actie. © Pim Mul

Boze boer Floor kapte 100 gezonde knotwilgen uit protest en krijgt nu buurt achter zich aan

UpdateHet omzagen van zo’n honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard als boerenprotest tegen het stikstofbeleid is bij velen volstrekt verkeerd gevallen. Omwonenden gaan aangifte doen en lokale politieke partij Pro Krimpenerwaard vindt dat boer Floor de Jong moet opstappen als SGP-raadslid.

2 reacties

 • Pier van Dijk

  2 maanden geleden
  De boeren zijn kennelijk van God los. Opmerkelijk voor de mannenbroeders van de bijbelbelt. Mag dit allemaal wel van God? Van mij in ieder geval niet. Demonstreren ok, dat is een grondrecht, maar dan wel binnen de paden van de democratie; dus molesteren nee.
 • Kees Jansen

  2 maanden geleden
  Deze boeren houden niet van natuur, dat is duidelijk. Die kunnen beter een ander beroep kiezen.
 1. Vluchtelingen Ter Apel moeten tenten inleveren en nacht buiten doorbrengen: ‘Volstrekt idioot’

  Vluchtelin­gen Ter Apel moeten tenten inleveren en nacht buiten doorbren­gen: ‘Volstrekt idioot’

  Ongeveer 250 vluchtelingen in Ter Apel hebben de nacht buiten moeten doorbrengen nadat ze hun ontvangen tentjes moesten inleveren. De ruim 200 tenten werden maandagavond aangeboden door lokale ondernemers, maar waren volgens de gemeente en veiligheidsregio onveilig. De politie heeft de tenten gisteravond weggehaald. Initiatiefnemer Willem Straat noemt het besluit ‘volstrekt idioot'.