Buren horen doodskreten tijdens aanval met hakbijl in Eindhoven: ‘Somebody please help’

VIDEOIn de Eindhovense Otterstraat is even na middernacht een man door twee andere mannen zwaar mishandeld. Volgens meerdere getuigen werd hij geslagen met een hakbijl en een ijzeren staaf. Daarbij werd naar verluidt ‘betalen, betalen!’ geschreeuwd. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar zijn verwondingen zijn volgens de politie niet levensbedreigend.

 1. Straffeloos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’
  1587 arrestaties

  Straffe­loos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’

  Binnen de politie is grote frustratie ontstaan over het feit dat het blokkeren van de A12 in Den Haag zonder strafrechtelijke consequenties blijft. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de bijna 1600 aangehouden klimaatactivisten niet te vervolgen vanwege het ‘vreedzame karakter’ van de de demonstratie. ,,Dan hoeven we de volgende keer niet op te komen draven”, klinkt het cynisch uit de mond van een politieagent.
  Den Haag
 2. Nabestaanden Bas van Wijk over 11,5 jaar cel voor Samir el Y: ‘Dat er nog half jaar af gaat is niet uit te leggen’
  Met video's

  Nabestaan­den Bas van Wijk over 11,5 jaar cel voor Samir el Y: ‘Dat er nog half jaar af gaat is niet uit te leg­gen’

  Samir el Y. krijgt 11,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het op klaarlichte dag doodschieten van Bas van Wijk in recreatiegebied De Oeverlanden in Amsterdam op 8 augustus 2020. Daarmee krijgt hij in hoger beroep een zwaardere straf dan de 9 jaar en tbs die hij in 2021 van de rechtbank kreeg. Volgens het gerechtshof Amsterdam was er wel degelijk sprake van gekwalificeerde doodslag, oftewel: Samir schoot omdat hij een horloge wilde stelen.