Archieffoto van de intensive care in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de intensive care in Tilburg. © Koen Verheijden

Brabantse broers (29 en 31) in coma op ic met corona: ’Dit is een nachtmerrie’

Waar het coronavirus zelden jonge mensen hard treft, is het in het Brabantse Beek en Donk binnen één gezin twee keer raak. De kerngezonde broers Bram en Guus belandden deze week allebei op de intensive care en worden nu in coma gehouden. ”Dat beeld van hem op zijn buik, is zo heftig.”

Het kwam deze week bij Eva Jinek ineens voorbij, als een waarschuwing van een arts dat het coronavirus echt niet alleen de oudere en kwetsbare mensen treft. Op de intensive care in Helmond lag namelijk ook een jongeman van 31 jaar, klonk het aan tafel bij de RTL 4-talkshow. „Dan gaat het op landelijke televisie ineens over jouw vent. Het is bizar hoe je deel uitmaakt van iets waar heel het land over praat”, zegt Cathelijne.

  1. LIVE | Organisatoren Dam-protest roepen demonstranten op: ‘Blijf komende twee weken thuis’
    VIDEO

    LIVE | Organisato­ren Dam-pro­test roepen demonstran­ten op: ‘Blijf komende twee weken thuis’

    De organisatoren van het Black Lives Matter-protest op de Dam in Amsterdam roepen mensen die aanwezig waren bij de demonstratie op de komende twee weken zoveel mogelijk thuis te blijven. Verder liepen de protesten in Den Haag en Groningen vandaag rustig en hielden de meeste mensen voldoende afstand. Ook vandaag houden we je op de hoogte in ons liveblog over het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.