Ria van den Berkmortel tijdens de fotoshoot voor het boek 'Goeikes, Helmonders in Beeld' in de kapel van Zusters van Liefde in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Ria van den Berkmortel tijdens de fotoshoot voor het boek 'Goeikes, Helmonders in Beeld' in de kapel van Zusters van Liefde in Tilburg. © Hans van den Berkmortel

Brabantse zuster (90) overwint corona: ‘Onze tante Ria is een held’

Het nieuwe coronavirus heeft de Zusters van Liefde, een katholieke congregatie in Tilburg, hard getroffen. De 90-jarige Helmondse non Ria van den Berkmortel werd besmet met Covid-19, maar is inmiddels herstellende. ,,Onze tante Ria is een held”, vindt neef Hans van den Berkmortel.

Zelf aan de telefoon komen lukt nog niet. ,,Ze zégt wel dat ze alles weer kan, maar de verpleging moet haar nog ondersteunen bij het lopen", vertelt haar broer Ben van den Berkmortel (79). ,,Ze is echt heel ziek geweest, haar spieren hebben een ontzettende opdonder gehad van het virus en ze heeft nog last van vermoeidheid.” Bovendien weet ze zich zelf weinig te herinneren van haar ziekbed op de verpleegafdeling van het klooster Zusters van Liefde in Tilburg. ,,Ze is in coma geweest en is bovendien erg vergeetachtig.”