Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Brandweer is in kleine acht minuten ter plaatse

De tijd die de brandweer nodig heeft om bij een brand te komen is al enkele jaren redelijk constant. In 2017 duurde het gemiddeld 7 minuten en 42 seconden, een jaar eerder was de brandweer net even tien tot veertig seconden sneller ter plaatse. 

 1. Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijderde Lentekriebels-video

  Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijder­de Lentekrie­bels-vi­deo

  Expertisecentrum Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen Forum voor Democratie vanwege het schenden van auteursrecht. De partij van Thierry Baudet plaatste dinsdag zonder toestemming een video van Rutgers op het eigen YouTube-kanaal waarin ouders met hun kinderen praten over liefde en seksualiteit. De video is eerder door Rutgers offline gehaald omdat die door tegenstanders zou worden gebruikt om misinformatie te verspreiden.
 2. Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat
  PREMIUM

  Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat

  Wat een strijd was het, toen het echtpaar Donker Dohmen hun twee achternamen wilde doorgeven aan hun kinderen. Terwijl vrouwen steeds geëmancipeerder werden, was het kiezen van achternamen tot dinsdag ‘ouderwets’ beperkt, vaak in het nadeel van de moeder. ,,Het was net of ik er niet bij hoorde”, vindt Sandra, moeder van drie zonen. Waar zij destijds een list bedachten, kan vanaf nu iedereen twee achternamen krijgen.