Professor Steven Riley van het Imperial College doet onderzoek naar de verspreiding van Covid-19 en de gevolgen van lockdownmaatregelen. Hij is onder de indruk van de Nederlandse cijfers.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Steven Riley van het Imperial College doet onderzoek naar de verspreiding van Covid-19 en de gevolgen van lockdownmaatregelen. Hij is onder de indruk van de Nederlandse cijfers. © Getty Images/iStockphoto

Britse professor: ‘Wow, jullie cijfers zijn zo laag als die van Wuhan’

INTERVIEWSteven Riley werkt voor het Imperial College, de Britse universiteit waar de hele wereld nu naar kijkt voor betrouwbare epidemiemodellen. De professor is onder de indruk van de sterk dalende Nederlandse besmettingsgraad. Al moeten we nog een jaar leven met sociale restricties.

 1. Johan zat onder de bar toen 'Ted de Turk' zes mensen doodschoot: ‘Gratie voor hem is een koopje’
  PREMIUM

  Johan zat onder de bar toen 'Ted de Turk' zes mensen doodschoot: ‘Gratie voor hem is een koopje’

  De man die op 5 april 1983 zes mensen doodschoot in het Delftse café 't Koetsiertje krijgt gratie. Zijn levenslange celstraf zit erop. Johan de Hoog is de zoon van de kroegbaas van destijds en overleefde de ongekende slachtpartij door onder de bar te duiken. ,,Een shock? Nee, we wisten dat dit kwam, maar hij heeft nu uiteindelijk zes jaar per dode gezeten, hij is er met een koopje af gekomen.”
 1. Wilders en Rutte botsen hard in Kamer om avondklok
  Play

  Wilders en Rutte botsen hard in Kamer om avondklok

 2. Steunpakket voor ondernemers fors uitgebreid
  Play

  Steunpak­ket voor onderne­mers fors uitgebreid