Brenda Aspers met haar hond Feta op de Brunssummerheide, dicht bij de plaats waar Thijs H. vorig jaar twee mensen doodstak.
Volledig scherm
PREMIUM
Brenda Aspers met haar hond Feta op de Brunssummerheide, dicht bij de plaats waar Thijs H. vorig jaar twee mensen doodstak. © Edwin Winkels

Brunssummerheide, meer dan een plaats delict: ‘Natuurlijk durf ik hier alleen te komen’

zomer in nederlandMiljoenen Nederlanders herontdekken deze maand hun eigen land. Edwin Winkels is een van hen. Hij doet dagelijks verslag. Vandaag: Deel 2: Brunssummerheide. De naam is onlosmakelijk verbonden met een aantal bekende misdaden. Maar omwonenden en toeristen genieten er vooral van de rust en de schoonheid in het hart van de oude mijnstreek.

 1. Huisarts in Lelystad weigert coronavaccins in te spuiten vanwege ‘afgelegde eed’
  PREMIUM

  Huisarts in Lelystad weigert coronavac­cins in te spuiten vanwege ‘afgelegde eed’

  Huisarts Ramdas uit Lelystad weigert zelf coronavaccins toe te dienen aan zijn patiënten. Hij heeft zijn patiënten een brief gestuurd waarin hij uitlegt waarom hij niet zelf, maar zijn assistente de prikken zet. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft meerdere meldingen gehad van huisartsen die weigeren om coronavaccins te geven of die hun patiënten een verklaring willen laten tekenen als ze het vaccin nemen.
 1. Wat vreten we in Twente uit achter het stuur?
  Play

  Wat vreten we in Twente uit achter het stuur?

 2. Historische tempel herrijst na 40 jaar uit water door droogte
  Play

  Histori­sche tempel herrijst na 40 jaar uit water door droogte