De ME werkt Brenninkmeijer tegen de grond
Volledig scherm
De ME werkt Brenninkmeijer tegen de grond © Videostill

C&A-telg Brenninkmeijer in beroep tegen straf voor rellen, justitie vroeg vrijspraak

Ansgar John Brenninkmeijer gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot 4 dagen cel en een werkstraf vanwege wangedrag tijdens een coronademonstratie op het Museumplein in januari 2021. De reden: het Openbaar Ministerie had vrijspraak gevraagd, maar de politierechter veroordeelde de telg uit de C&A-familie Brenninkmeijer toch.

 1. Met je elektrische rolstoel in de regen: Tahné en Miranda teleurgesteld door Central Park Festival
  PREMIUM

  Met je elektri­sche rolstoel in de regen: Tahné en Miranda teleurge­steld door Central Park Festival

  De schrik sloeg Tahné van Wonderen afgelopen zondag om het hart toen zij het weerbericht bekeek: alleen maar regen. En dat net op de dag waarop ze met haar vriendin Miranda naar het Central Park Festival in Utrecht zou gaan. Miranda zit in een elektrische rolstoel, die niet goed bestand is tegen water. De vriendinnen zochten hulp bij de organisatie, maar dat liep uit op een teleurstelling. ,,Ben ik nu gek of is dit aardig kwalijk?’’
 2. TERUGLEZEN | Al paar honderd boeren beboet, drie gewonden na tractorongeluk op A12 bij Ede
  Video

  TERUGLEZEN | Al paar honderd boeren beboet, drie gewonden na tractoron­ge­luk op A12 bij Ede

  De politie heeft rond het boerenprotest woensdag enkele honderden boetes uitgedeeld. Dat laat nationaal commandant bij de politie Willem Woelders weten. Vele boeren gingen op verschillende plekken in het land de snelweg op met tractoren en overtraden daarmee de regels. Volgens Woelders is er bij excessen ingegrepen door de politie. ‘Dat alle weggebruikers veilig thuiskomen is en was ook vanavond prioriteit.’ (Dit liveblog is nu gesloten. Wij danken u voor het volgen.)