mishandeling vrouw stock abuse woman geweld
Volledig scherm
mishandeling vrouw stock abuse woman geweld © Getty Images

Chinese vrouw doet alsnog aangifte van mishandeling om coronalied

Een vrouw (24) van Chinese afkomst doet aangifte tegen de vier of vijf mannen die haar zaterdag mishandeld zouden hebben in een lift in een Tilburgse studentenflat. De politie stelt een onderzoek is. Het slachtoffer verklaarde dat de mannen het omstreden carnavalslied Voorkomen is beter dan Chinezen zongen. Toen de vrouw daar wat van zei, zouden de mannen haar hebben mishandeld en bedreigd met een mes.

Voor zover bekend waren er geen getuigen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt of er relevante camerabeelden zijn. De vrouw heeft een zwelling op haar hoofd en twee krassen bij haar nek overgehouden aan het incident. Ook liep ze een hersenschudding op.

De vrouw stapte zaterdagavond in de lift in de studentenflat om beneden haar post op te halen. Na het incident was ze geëmotioneerd en verward, en wist ze nog niet of ze aangifte wilde doen, aldus de politie.

Het gewraakte lied wekte de woede van onder anderen veel Chinese Nederlanders. Het nummer werd racistisch en haatzaaiend genoemd.

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.