Chris van den Oever zit al twee jaar in zijn uppie op het vakantiepark.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris van den Oever zit al twee jaar in zijn uppie op het vakantiepark. © Jeffrey Groeneweg

Chris woont sinds corona gescheiden van zijn gezin: ‘Met kerst zat ik alleen in een caravan’

We zijn er klaar mee: hele of halve lockdown - weg ermee! We bepalen toch zeker zelf wel wat we doen óf laten? Zo eenvoudig is het niet voor iedereen. Chris van den Oever kan erover meepraten. Hij leeft al bijna twee jaar noodgedwongen gescheiden van zijn vrouw en kinderen. Uit vrees voor corona. ,,Met kerst zat ik alleen in een caravan.”

 1. Bijna 1600 demonstranten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd
  agent gebeten

  Bijna 1600 demonstran­ten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd

  Extinction Rebellion (XR) blokkeerde zaterdag sinds 12.00 uur voor de zevende keer de A12 bij Den Haag. De demonstratie, die ruim vijf uur duurde, gold als protest tegen subsidies van de overheid aan de fossiele industrie. De politie heeft in totaal 1579 demonstranten opgepakt, 40 van hen worden strafrechtelijk vervolgd. Lees alle ontwikkelingen van vandaag terug in ons liveblog hieronder.
  Den Haag
 2. Straffeloos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’
  1587 arrestaties

  Straffe­loos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’

  Binnen de politie is grote frustratie ontstaan over het feit dat het blokkeren van de A12 in Den Haag zonder strafrechtelijke consequenties blijft. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de bijna 1600 aangehouden klimaatactivisten niet te vervolgen vanwege het ‘vreedzame karakter’ van de de demonstratie. ,,Dan hoeven we de volgende keer niet op te komen draven”, klinkt het cynisch uit de mond van een politieagent.
  Den Haag