Een coronapatiënt op de intensive care werd half april  verplaatst met een traumahelikopter. Nu de druk op de ic's flink is verminderd is dat niet meer nodig.
Volledig scherm
Een coronapatiënt op de intensive care werd half april verplaatst met een traumahelikopter. Nu de druk op de ic's flink is verminderd is dat niet meer nodig. © BSR Agency

Corona was al in januari in Nederland

Het eerste geval van het coronavirus in Nederland werd op 27 februari vastgesteld, maar weken daarvoor hadden mensen al coronagerelateerde klachten. De eersten vertoonden al in januari symptomen, staat in de vandaag verstrekte cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

  1. Boeren verzamelen zich opnieuw met tractoren bij Drentse Wijster voor ‘kopje koffie’

    Boeren verzamelen zich opnieuw met tractoren bij Drentse Wijster voor ‘kopje koffie’

    Bij het Drentse Wijster heeft zich vanavond opnieuw een grote groep boeren verzameld. Ondanks het verbod op demonstraties waarbij landbouwvoertuigen worden ingezet, zijn die ook nu weer aanwezig, aldus de politie. Op sociale media wordt gesproken over ‘naborrelen’ en ‘een trekkerfeestje’. Eerder vandaag leidde een blokkade van afvalverwerker Attero in dezelfde plaats tot de aanhouding van tientallen demonstranten.