Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) tijdens de persconferentie van september.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) tijdens de persconferentie van september. © ANP / ANP

Coronabeleid ‘epische mislukking’ volgens experts: ‘Met persconferentie alleen red je het niet’

Als je (opnieuw) verrast wordt door een virus dat al twintig maanden onder ons is: is dat pech of falen? Hoogleraren zijn kritisch. ,,Dit is een epische mislukking.”

5 reacties

 • Ron Karsseboom

  8 maanden geleden
  ons kabinet heeft gefaalt , ze wilden de kool en geit sparen maar het resulteerde in tweespalt en niet in solidariteit. men weet niet goed meer wat te doen. liever een veiliger lockdown dan een onzekere vrijheid. ben zelf gevaccineert maar kan nog steeds niet veilig socialiseren
 • Richard Kuklinski

  8 maanden geleden
  Hoop dat het nu wel eens geplaatst wordt. Maar het artikel klopt als een bus, niets meer niets minder. Met goed 240 mensen op de ic op 17 miljoen inwoners (1/1000%) en dan nog steeds in het rood staan dan kan je inderdaad niet met droge ogen beweren dat het vaccin werkt. Er is structueel mis met de zorg die gewoonweg kapot bezuinigd is omdat er steeds meer geld naar overbodige managers en aandeelhouders van zorgverzkeringen moet gaan blijkbaar.
 • monique Kuiphuis

  8 maanden geleden
  Rutte en de Jong beschermen niet de zwakkere die laten ze nu lopen want ze zijn gevaccineerd terwijl juist voor deze doelgroep gevaar dreigt.
 • A snijders

  8 maanden geleden
  het is een falend beleid. kabinet moet duidelijk zijn in wat er van de burger wordt verwacht. Alleen hiermee kan je het redden. ga stap voor stap te werk met versoepelen en gooi niet alles in één keer weer open omdat iedereen op vakantie wil. schep duidelijkheid, dat is wat mensen willen.
 • harrie a lubbers

  8 maanden geleden
  Is falen geen pech iedereen een vaccinatie dan is er geen probleem Als men op vakantie wil en ze moeten een prik halen is het geen probleem En kan het wel .in welke maatschappij zijn we beland.