Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

De antizijwieltjesclub is net een soort moedermelkmaffia

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Hanneke hoort in het koffiehuis dat ze geen zijwieltjes voor haar dochter had moeten kopen, omdat die slecht zijn voor de evenwichtsbeheersing.

Ik sta bij ‘t Fietsenkeldertje in Nijmegen. Als 17-jarige woonde ik daar om de hoek in mijn eerste studentenkamer en kocht ik daar mijn eerste studentenfiets. In dik twintig jaar tijd kocht ik daar fietsen, liet ik banden plakken, spatborden repareren en, vlak voor we de stad uit verhuisden, de banden van de buggy plakken.

Nu sta ik er voor zijwieltjes. Trots reken ik af.

Eenmaal in het koffiehuis heb ik collega Alex aan de telefoon. ,,De dochter heeft zijwieltjes”, zeg ik. ,,Gisteren geboren - bij wijze van spreken dan - en nu al zijwieltjes! De tijd vliegt.’’

Na een tijdje hang ik op.

Dan klinkt eraan het tafeltje naast me een stem.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”