Volledig scherm
PREMIUM
Bram Moszkowicz en zijn vriendin, advocaat Nienke Hoogervorst, waar hij tegenwoordig bij werkt. © Reni van Maren

‘De beul van Bram Moszkowicz’ gunt hem best een nieuwe kans

Germ Kemper was in 2012 de deken van de Orde van Advocaten Amsterdam die genadeloos oordeelde over de praktijk van advocaat Bram Moszkowicz. Dat leidde ertoe dat de flamboyante strafpleiter werd geschrapt. Nu Bram Moszkowicz  zeven jaar later wil terugkeren als advocaat, strijkt Kemper voorzichtig met zijn hand over z'n hart. 

Germ Kemper (71) haalde zich zeven jaar geleden wel wat op de hals toen hij als deken van de Orde van Advocaten de populaire Bram Moszkowicz keihard aanpakte. Kempers tegenstanders deden alsof hij een persoonlijke vete met de advocaat uitvocht. Moszkowicz diende zelfs een klacht in over de bewoordingen die Kemper gebruikte. Kemper zelf bleef er destijds rustig onder: ,,Toen alle inhoudelijke klachten over Moszkowicz naar buiten kwamen, heb ik niemand meer horen piepen.”

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.